Avoin kirje koululaisten vanhemmille

Avoin kirje 

 04.01.22

Avoin kirje vanhemmille

 Hei vanhemmat, 

olemme E. ja L., C. isä ja äiti, hän on lastenne luokkatoveri.

 Suureksi suruksemme saimme kuulla uusista ankarista sosiaalisista rajoituksista ja suosituksesta kirurgisen maskin käytöstä koulussa jo kolmannella luokalla.  Askel kerrallaan ne tulevat pian myös päiväkotiin (kuten jo useissa Euroopan maissa), jos kukaan ei reagoi tähän hulluun terveyspolitiikkaan.

 Muistamme vieläkin, kun THL pian ensimmäisen pandemian huipun jälkeen kesäkuussa 2020 julkisti, että kirurgiset maskit eivät rajoita viruksen leviämistä ja että alle 15-vuotiailla ne saattavat olla jopa haitallisia.  Tiede muuttui myöhemmin… tai ehkä vain terveyspolitiikka.

 Askel kerrallaan perusoikeus hengittää vapaasti on kumottu, jotta saadaan tilaa SYMBOLILLE, kuten naamiolle, joka on terveyden kannalta  hyödytön, mutta psykologisesti välttämätön hätätilanteen ja vaaran ajatuksen pitämiseksi korkealla.

 Pyynnöstä voimme liittää mukaan monia arvovaltaisia ​​tutkimuksia, jotka todistavat kasvomaskin täydellisen hyödyttömyyden suojautumisessa tartunnalta ja niukat mahdollisuudet rajoittaa sen leviämistä.  Monet tutkimukset todistavat myös näiden käytäntöjen vaarallisuuden, varsinkin jos niitä jatketaan pitkiä aikoja.  On myös tarpeen lisätä perusongelma, joka koskee lasten psyykkisen ja sosiaalisen kehityksen vaurioita.  Aihe on laaja ja herkkä ja jokainen vähänkin pedagogiikkaa opiskellut tietää, että kehittyvät aivot tarvitsevat myös sanatonta viestintää, ilmeitä, hymyä tai irvistystä terveelliseen sosiaaliseen ja psykoemotionaaliseen kasvuun.

 Emme kiellä, että sarscov2-viruksessa on terveysongelmia, joihin on ehdottomasti puututtava. Tilanne ei kuitenkaan ole niin vakava, että se oikeuttaisi poistamaan monia ihmis- ja lapsen oikeuksia, eikä varsinkaan sitä, että tämä ongelma asetetaan nuorempien sukupolvien harteille, vaikka heillä ei ole riskiä. Mikä yhteiskunta uhraa nuoret toivoakseen pelastavansa vanhat?  Ei tietenkään henkisesti ja moraalisesti terve yhteiskunta.

 Kävimme pitkän keskustelun C. kanssa, ja hänen stressinsä ja huolensa tästä loputtoman hätätilanteen ilmapiiristä on yhä selvempää. Hätätilanne on perusteeton Suomessa, jossa 1 564 ihmistä virallisesti kuoli Covidiin vajaassa kahdessa vuodessa (tilanne 03.01.22).  Kukaan ei kuollut alle 30-vuotiaana!  Kuolleiden keski-ikä on reilusti yli 80 vuotta. Noin 100 alle 60-vuotiaana kuollutta vakavista aiemmista sairauksista.  Normaalin kausi-influenssan (joka hävisi viimeisen 2 vuoden aikana) keskimääräinen kuolleisuus on ollut 600 ihmistä vuodessa viimeisen 70 vuoden aikana. Vuonna 2018 hieman yli 400 kuoli kausi-influenssaan.  Tylsiä lukuja, mutta ne auttavat suhteuttamaan nykyisen kriisin kokoa.

 Me vanhemmat ja kansalaiset emme voi enää hyväksyä tätä hyväksikäyttöä hiljaa, emme voi olla osallisia tähän hulluun ja rikolliseen lapsiin kohdistuvaan politiikkaan.  Emme voi olla hiljaa ja kilttejä. Velvollisuutemme on suojella tytärtämme.

 Niinpä C. kanssa keskustellessamme pohdimme rauhallisesti ja pitkään mahdollisuutta aloittaa kotikoulu tammikuusta alkaen.  Valitettavasti koulu ei enää näytä paikalta, joka takaa terveen psykologisen ja sosiaalisen kehityksen.

 Tyttäremme pahoittelee suuresti, ettei hän voi enää osallistua kouluelämään, mutta ajatus koko päivän naamion pitämisestä ja kasvottomassa ympäristössä opiskeleminen ahdistaa häntä.

 Harkitsemme hänen lähettämistä kouluun vain, jos voimme taata, että kukaan ei pakota häntä käyttämään maskia ja että kukaan ei syrji häntä tästä syystä. 

 Toinen tärkeä ehto on, että hän ei ole ainoa luokassa ilman maskia. Siksi, koska ”suositus” ei ole velvoite, tämän avoimen kirjeen kanssa pyydämme kaikilta luokan vanhemmilta tukea ja yhteistyötä. 

 Keskustelkaa lastenne kanssa ja kysykää, mitä he ajattelevat.  Mielestäni heidän mielipiteensä on erittäin tärkeä.

 Kaikkia näkökulmia kunnioittaen kysymme myös, pelkäävätkö vanhemmat sitä mahdollisuutta, että tyttäremme voi olla vaaraksi muille.

Ymmärrämme hyvin, että kannat voivat olla erilaisia, jopa äärimmäisiä, kun otetaan huomioon jatkuva mediaterrorismi.  Tästä syystä pyydämme teiltä palautetta, jonka otamme perustellusti huomioon.  Palaute on tietysti luottamuksellista.

 3 tai 4 lasta ja vanhemmat samassa asemassa riittäisivät, jotta tyttäremme ei tuntisi iteään syrjäytyneeksi. Sitä vastoin, jos luokassa tai koulun henkilökunnan puolelta ilmaantuisi vihamielisyyttä, olemme viipymättä valmiita aloittamaan tyttäremme kotikoulun.

 Kiitos huomiostanne.